Nyílt levél a KNyP jelentkezőihez

Kedves 9. és 11. osztályos Tanulók!

Elkészült a Külföldi Nyelvtanulási Program angol nyelvi utazásának csoportbeosztása az Önök szülei által beküldött adatok alapján.

Mivel a beosztásnál nagyon sok tényezőt kellett figyelembe vennünk, a csoportok létszáma és a csoportokon belül az egy osztályba járók létszáma is adott, ezen nem áll módunkban változtatni. Abban az esetben azonban, ha az osztálytársak egymás között meg tudnak beszélni cserét, akkor osztályon belül erre lehetőséget biztosítunk. Mindkét fél szüleitől egy-egy kérvényt várunk erről a cseréről. A kérvény leadásának határideje december 13. (hétfő).

A francia és német nyelvterületre irányuló utak a jelentkezők száma miatt nagy valószínűséggel más iskolákkal való együttműködéssel fognak megvalósulni. Ebben az ügyben a későbbiekben vesszük fel Önökkel a kapcsolatot.

Amennyiben a programmal kapcsolatban tájékozódnának, keressék fel ezt a weboldalt.

Megértésüket előre is köszönöm.

Üdvözlettel:

Sasvári Gábor
intézményvezető helyettes
Budapest VIII. Kerületi Vörösmarty Mihály Gimnázium

Külföldi Nyelvtanulási Program - új információk

Kedves Szülők!

Iskolánk fenntartójától azt a szóbeli közlést kaptuk, hogy elkezdhetjük megszervezni a Külföldi Nyelvtanulási Program keretében a csoportos utazásokat. A programról bővebben itt olvashatnak.

Összegeztük az Önök által beküldött válaszokat, amit az igényfelmérő űrlapra adtak. Kérjük, ellenőrizzék az adatokat a mellékelt űrlap értelemszerű kitöltésével 2021. december 10. (péntek) 12:00-ig. Felhívjuk figyelmüket, hogy amennyiben angol nyelvből kívánnak részt venni a programban, a kérdőív végén tett nyilatkozatuk hivatalos jelentkezésnek minősül.

Az űrlap hivatkozás: https://forms.gle/ThtLvn7JwmmL3nvv6

Angol nyelvből elkészült a Külföldi Nyelvtanulási Program csoportbeosztása az Önök által beküldött adatok alapján. Mivel a beosztásnál nagyon sok tényezőt kellett figyelembe vennünk a csoportok létszáma és a csoportokon belül az egy osztályba járók létszáma is adott, ezen nem áll módunkban változtatni. Abban az esetben azonban, ha az osztálytársak egymás között meg tudnak beszélni cserét, akkor osztályon belül erre lehetőséget biztosítunk. Mindkét fél szüleitől egy-egy kérvényt várunk erről a cseréről. A kérvény leadásának határideje december 13. (hétfő). A beosztást tartalmazó táblázat hivatkozását az űrlapban találják, aminek elmentésével bármikor elérhetik azt.

A francia és német nyelvterületre irányuló utak a jelentkezők száma miatt nagy valószínűséggel más iskolákkal való együttműködéssel fognak megvalósulni. Ebben az ügyben a későbbiekben vesszük fel Önökkel a kapcsolatot.

A jelentkezésük megerősítésére egy Előzetes Kötelezettségvállalási Nyilatkozatot szíveskedjenek majd kitölteni, amivel kapcsolatban az űrlapot és a teendőket 2021. december 10-ig (péntek) elküldjük Önöknek, és az iskola honlapján is közzétesszük.

Megértésüket előre is köszönjük!
a Gimnázium Vezetősége

Külföldi Nyelvtanulási Program

Tisztelt 9. és 11. évfolyamos Szülők!

Mint arról korábban honlapunkon értesítettük Önöket, jelenleg nem áll módunkban hivatalosan elkezdeni szervezni a Tempus Közalapítvány által meghirdetett Külföldi Nyelvtanulási Programmal kapcsolatos csoportos utazást. Ennek ellenére felvettük a kapcsolatot az egyik, a programban szereplő írországi nyelviskolával, akik angol nyelvből indítanak tanfolyamokat. Velük egyeztetve kiválasztottunk két időpontot, (2022. július 7-21 és 2022. július 21-augusztus 4), a tanfolyamok helyszínéül pedig Dublint. Mielőtt azonban helyszínt foglalnánk, természetesen csak azután, hogy erre engedélyt kapunk, mindenképpen szeretnénk felmérni, hogy hány tanuló szeretne részt venni a megadott időpontok egyikén, a megadott helyszínen szervezett nyelvoktatásban, ezért arra kérjük a kedves Szülőket, hogy töltsék ki a mellékelt űrlapot 2021. december 2. éjfélig. Az iskola nem tervez más helyszínekre illetve más időpontra utazást szervezni, a szülőknek van lehetősége arra, hogy önállóan pályázzanak a programra.
Azok a szülők, akiknek gyermeke nem angolból, hanem franciából vagy németből szeretne részt venni a programban, kérjük, szintén töltsék ki az űrlapot 2021. december 2. éjfélig a megfelelő opciók megjelölésével. Számukra nem biztos, hogy tudunk önálló programot szervezni, de készülünk együttműködni más iskolákkal, ezért fontos tudnunk, hogy kikre számíthatunk.

https://forms.gle/5tUSotsriv1oySbd9

Megértésüket előre is köszönöm.

A Budapest VIII. Kerületi Vörösmarty Mihály Gimnázium vezetőségének nevében
Sasvári Gábor
intézményvezető helyettes

Titkos záradék:

Tisztelt Szülők!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által VIII/5075/2021/KOHAT iktatószámon kiadott, Prof. Dr Kásler Miklós miniszter úr által aláírt utasítás alapján, melynek szövege itt olvasható, sajnos, nem áll módunkban megszervezni a Tempus Közalapítvány által meghirdetett külföldi nyelvtanulási program keretében a csoportos iskolai kiutazást.
A tanulóknak lehetőségük van iskolai szervezésen kívül önállóan is részt venni a pályázaton, jelenlegi helyzetben az iskola ezt a megoldást javasolja.

Megértésüket előre is köszönjük.