Kellemes nyarat mindenkinek! :)

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

A nyári szünet ideje alatt a titkárságon ügyintézésre június 27. és augusztus 24. között
szerdánként, 9:00-13:00 óra között van lehetőség.

A hét folyamán kapott e-mailekre kedd, szerda és csütörtöki napokon tudunk válaszolni.

Megértésüket köszönjük!

Kellemes pihenést kívánunk!

Iskolavezetés

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

A javító- és osztályozóvizsgák időpontja
2022. augusztus 25.

A vizsgák 8:00 órakor kezdődnek majd.

Jó felkészülést kívánunk!

Iskolavezetés

szunet tanulas

 (Aki az első képen felfedezi a hibát, jelentse a legközelebbi magyartanárnál!) :)

Az Erasmus-projekt

Erasmussen

A demokrácia és az emberi jogok az Európai Unió önképét meghatározó értékek. Ezek azonban nem magától értetődőek!

A “Demokrácia és bábjáték” projekt, amelybe a Vörösmarty Gimnázium 10.d osztálya a Keleti István Alapfokú Művészeti Iskola és Művészeti Szakgimnázium révén csatlakozott, lehetővé teszi a 13 és 16 év közötti európai fiatalok számára, hogy kreatív módon foglalkozzanak a demokrácia és az emberi jogok témájával, valamint ezek jelentőségével a szabadság és az egyenlőség szempontjából. Ennek érdekében az iskolai keretek között megismerkedtek a tematikus háttérrel a projektvezetők és vendégelőadók segítségével, majd a megszerzett ismereteket egy rövid bábszínházi előadásban dolgozták fel, amelyet családjuk, kortársaik, politikusok és más érdeklődők előtt mutattak be az iskolában. A bábszínház művészi módszerei segítettek ellentmondásos témákat kifejezni, a nehezen kimondható dolgok lényegét megragadni és új összefüggésekbe helyezni a kapcsolatokat.

A Vörösmarty drámatagozatának 10. évfolyamos diákjai egy hosszú munkafolyamat keretében hozták létre a témához illeszkedő előadásukat. A felkészülés már novemberben megkezdődött kreatív tanáraik, Perényi Balázs és Papp Dániel vezetésével. A tematikus felkészítést Cziráki Judit és Lóránt Krisztina koordinálták, a bábos képzést pedig Barna Zsombor és Szolár Tibor tartották kézben, illetve Hoffer Károly vezetett be minket a maszkkészítés rejtelmeibe. A márciusi ünnepi műsor is részét képezte ennek a folyamatnak, majd megkezdődtek a bábos tréningek, amelyhez a Budapest Bábszínház műhelyében készítettek megfelelő bábokat és maszkokat a szakemberek. A felkészülés során fontos szempont volt, hogy a diákok maguk hozzanak létre szövegeket, slameket és dalokat a korábbi kurzusaik, felismeréseik alapján, aminek a csoport maximálisan eleget tett, így egy közel egy órás anyag készült el, élő zenével.

Az elkészült projektelőadás bemutatójára 2022. május 26-án került sor a Vörösmarty Gimnázium Dísztermében. A szűkkörű bemutatóra a szülőkön kívül szakembereket és politikusokat is hívtunk, aminek köszönhetően meghívást is kapott a projekt a Fővárosi Közgyűlés épületébe, ahol egy tematikus nap keretében mutatják majd be a fiatalok a munkájukat.

A következő hetek kihívása az elkészült anyag lerövidítése és angol nyelvre fordítása, hiszen az osztály a Nemzeti Tehetségprogram elnyert pályázatának köszönhetően június 25-27. között szakmai útra látogat Bécsbe, ahol az ottani diákok és szakmai közönség előtt is bemutatja projektelőadását.

A projekt célja egyrészt a demokrácia és az emberi jogok fontosságának megértése a béke és a kohézió fenntartásában az Európai Unióban, másrészt a demokrácia és az emberi jogok tanításának módszereinek kidolgozása a tanárok, az ifjúságsegítők, a művészek és az érdeklődők számára Európa-szerte. Reméljük, hogy ez a célkitűzésünk minél több embert elgondolkodásra és aktív cselekvésre késztet majd a jövőben.

 

Ideiglenes felvételi jegyzék

Tisztelt Szülők!

Az induló osztályok tervezett létszáma 32-32 fő.

A felvételről illetve az elutasításról írásbeli értesítést - a Felvételi Központból megérkezett egyeztetett felvételi jegyzék alapján - április 29-ig küldünk a jelentkezési lapon megadott e-mail címre, valamint az általános iskoláknak is e-mailen, jegyzék formájában. Természetesen a lista megérkezése napján a honlapra is kitesszük a bekerült gyerekek oktatási azonosítóját.

Az ideiglenes felvételi jegyzék az alábbiakban látható tagozatonként, tanulói azonosító szám szerint növekvő sorrendben, a végleges pontszámmal és a rangsorszámmal. Az azonos összpontszámú tanulókat – a felvételi tájékoztatónkban megjelentek szerint- a szóbelin elért pontszámuk alapján csökkenő sorrendben rangsoroltuk. A szóbeli felvételin szerzett pontok bizottsági döntések eredményei, ezen változtatni nem áll módunkban, azokat megfellebbezni nem lehet.

Sajnos mi nem tudjuk előre, hogy milyen pontszám lesz elegendő az osztályba kerüléshez, mert ez a felvételi központ rangsora alapján alakul ki.

Javasoljuk, hogy amikor a szülők véglegesítik az iskolák, tagozatok közötti rangsort, akkor ne a jelentkező rangsorszámát vegyék figyelembe, hanem azt, hogy melyik iskolát választaná szívesebben, mert a felvételi rendszer működése szerint először a tanulói adatlapon előrébb szereplő osztályokba sorolják be a tanulókat.

02 – élsportolói osztály

03 – drámatagozatos osztály

04 – vizuális kommunikáció-médiatagozatos osztály

05 – angol nyelvi előkészítővel induló természettudomány profilú osztály

Diákcsere lehetőség a 2022-2023-as tanévre

Szeretnénk felhívni a diákok és szülők figyelmét a YFU Hungary nemzetközi diákcsere programjának jelentkezési határidejére és az idei utolsó online tájékoztatónkra.
Legyél te is cserediák a 2022/2023-as tanévben!
Ha középiskolás vagy és szívesen töltenéd külföldön a következő tanévet, diákcsere programunk neked szól!
Ismerj meg új kultúrákat, szerezz barátokat a világ minden tájáról, fejleszd nyelvtudásodat vagy tanulj meg egy teljesen új nyelvet anyanyelvi környezetben!
Jelentkezési határidő: 2021. december 15.

Szeretnél többet megtudni programjainkról? Kíváncsi vagy korábbi diákok beszámolóira? Feltennéd kérdéseidet?
Regisztrálj utolsó online információs estünkre december 9-én csütörtökön 18 órától!
Részletek és regisztráció: https://yfu.hu/rendezvenyek

Nézd meg, milyen egy felkészítő tábor a YFU-nál: 


Választható országok: https://yfu.hu/orszagok
További információ: https://yfu.hu/

Köszönettel,

Elekes Mária | Program koordinátor

H-1055 Budapest, Balaton utca 23.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | +36 30 20 10 125

Társasjáték klub a Könyvtárban

Végre elindul a társasjáték klub! Lesz tea és süti is. Ahhoz, hogy tudjuk, mennyit kell készletezni, kérem, aki jönne, a könyvtárban jelezze. Köszönöm!

Az első klubdélután december 8-án (szerda) lesz, fél háromtól fél ötig (igény szerint akár ötig is).

A következő társasok kerülnek terítékre:

- Imagine - Magic maze – Fogd és fuss!
- Azul - Carcassone
- Quoridor - Qwirkle
- Cortex challenge - IQ party - Sushi go!


Ismertetők, szabálykönyvek

A Horváth Cyrill Könyvtár elérhetőségei

Cím: 1085 Budapest, Horánszky utca 11. 2. em. lépcsővel szemben
Telefon: (06 1) 486-3660/108
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Facebook: https://www.facebook.com/HorvathCyrill/

A digitális oktatás időszakában is lehetőség van kölcsönzésre előzetes egyeztetés alapján. Keressenek a fenti elérhetőségeken (e-mail, fb-oldal üzenetküldés).
Köszönöm: Haralyi Krisztina

(Aki könyvet szeretne kölcsönözni, kérjük, csatlakozzon a Könyvtár Facebook-csoportjához!)

Kedves VMG-sek (2. évad)

Már legalább annyira hiányoztok, mint Ti nekünk!

Kívánunk minden volt, jelenlegi és leendő Vörösmartysnak kitartást a koronavírus idejére!

CoalaWeb Traffic

Today388
This week2771
This month814
Total2273098

Visitor Info

  • IP: 3.236.107.249
  • Browser: Unknown
  • Browser Version:
  • Operating System: Unknown

Who Is Online

Online

Saturday, 02 July 2022