Pszichológiai tanácsadás

Kedves Diákok! Kedves Szülők!

Amennyiben pszichológiai tanácsadásra lenne szükségük, a szülők és diákok egyaránt fordulhatnak hozzám a továbbiakban is. A szülőkonzultációk és a diákok számára egyéni tanácsadások online térben is folytathatók. A jelenlegi krízishelyzetben nagy segítséget jelenthet egy online pszichológiai tanácsadás az érzelmek feldolgozásában, megküzdésben. A következő lehetőségek vannak az iskolapszichológiai szolgáltatáson belül online pszichológiai tanácsadáson való részvételre:

 

- Online levelezés útján történő pszichológiai tanácsadás: Az online levelezés útján történő tanácsadásra e-mail útján van lehetőség. Írjon egy emailt a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címre, válaszlevelemet a feladó e-mail címére küldöm rövid időn belül. Az első emailben fontos megírni a diák adatait (osztály, osztályfőnök/tanító, gyermek születési helye és ideje, anyja születési neve, lakcíme).

- Online videochat útján történő pszichológiai tanácsadás: Az online videochat útján történő tanácsadásra több lehetséges program használatát is fel lehet használni (pl.: Skype, Whereby, Messenger videochat stb.). Kérem, írjanak emailt a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címre, hogy megbeszéljünk egy időpontot és a technikai részleteket.

- Fontos, hogy a diákokkal megkezdett egyéni tanácsadási folyamatok is folytathatóak online módon.

- Azonban, ha a diákkal még nem találkoztam, akkor szükség lesz egy szülői beleegyezés eljuttatására is az email címemre (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.). A szülői beleegyezésnek tartalmaznia kell a gyermek adatait (osztály, osztályfőnök/tanító, gyermek születési helye és ideje, anyja születési neve, lakcíme) és a szülő szöveges hozzájárulását az iskolapszichológus által vezetett egyéni tanácsadáson való részvételre, végezetül pedig dátumozást és aláírást. Emailben történő jelentkezés után, tudok sablont küldeni. Fontos, hogy a diák egyéni tanácsadáson való részvételéhez minden a gyermek felett felügyeleti joggal rendelkező szülő, gondviselő hozzájárulását adja (pl.: elvált szülők esetén).

- Az online szülőkonzultáción való részvételre nem kell szülői írásos hozzájárulás.

- A már megkezdett tanácsadási folyamatokhoz nem szükséges újbóli szülői írásos beleegyezés. De legyenek szívesek a diákok vagy a szülők ebben az esetben keressenek fel emailben, hogy egyeztessük az online tanácsadás részleteit.

Az iskola diákjainak és családjuknak támogatásának céljából indítottam az „Iskolapszichológia- Vörösmarty Mihály Gimnázium” facebook csoportot, ahova csatlakozzanak bizalommal. Ebben a csoportban fogok közzétenni a továbbiakban hasznos tanácsokat a jelenlegi helyzettel való sikeres pszichés megküzdést támogatva, illetve a minőségi idő eltöltésére a hétköznapokban.

Link: https://www.facebook.com/groups/139918907402123/

Budapest, 2020.03.16.

Tisztelettel:

Elbert Viktor

okleveles pszichológus

Vörösmarty Mihály Gimnázium iskolapszichológusa

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Általános tanácsok

Részletes tanácsok