VDSz 2013.évi közgyűlése

Néhány mondat a VDSz 2013.évi közgyűléséről

 2013.november 11-én 16 órakor a Díszterem teljes terjedelmében zsúfolásig megtelt a legkülönbözőbb korosztályok képviselőivel!

A már hét éves hagyománynak megfelelően idén is rendhagyó óra előzte meg a Diákszövetség (VDSz) éves közgyűlését.  Ennek bevezetéseképp Pap Gábor tanár úr és növendékei előadták Petőfi Sándor megzenésített Színészdal és Radnóti Miklós megzenésített Nem tudhatom  című költeményét,  majd nagy sikerű ("kérdezz - felelek!") beszélgetés folyt  a megjelentek  és 
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, rendező, a Kiváló- és Érdemes Művész, a Príma Primissima közönség-díjának birtokosa között, aki a VMG-ben végezte középiskolai tanulmányait. 

Kállay Zsolt elnök,

- miután a rendszeres és segítő kapcsolattartásért köszönetet mondott a gimnázium vezetőségének, valamint az osztályösszekötőknek az esetenkénti mozgósításért, beszámolt az elmúlt diákszövetségi esztendő eseményeiről,  a VMG - közismert jeles személyiségekké vált - volt diákjai utáni kutatások eredményéről, valamint átnyújtotta Kárpáti-Mátyás Andrea igazgatóhelyettes asszonynak, az Igazgatóság képviselőjének a VDSz felkérése alapján a Kévés Építész Stúdió építésze, Kovács András úr által elkészített tanulmányt a VMG építészeti értékeiről.


- Második napirendi pontként az Alapszabályban foglaltaknak megfelelően tájékoztatást adott a VDSz pénzgazdálkodásáról, anyagi helyzetéről.  A Közgyűlés úgy határozott, hogy az OTP-nél tárolt 59.731,- forintnyi VDSz-vagyont a bankból kivéve az ún. becsület-kasszához hasonlóan kell kezelni.

- A harmadik napirend keretében a 2013 /2014. évi VDSz-Program  összeállítása és elfogadása történt meg.  

A közgyűlést megtisztelte részvételével Gállos Erzsébet,  Németh Klára, Szlatényi Magdolna a VMG volt igazgatója,  igazgatóhelyettese  és tanára  is.

A VMG jóleső büfés (pogácsa, üdítő) vendéglátását élvezve, kedélyes baráti beszélgetéssel váltunk el, várakozással tekintve az újabb találkozás elé!

A Díszterem előtti (volt) Gulácsy Galériában a résztvevők megtekinthették a VMG-ben 1961-ben érettségizett Haris László - Balogh Rudolf díjas - fotóművész 2013. október 16-án megnyitott kiállítását.