VDSz közgyűlés 2011.11.14

Jegyzetek a VDSz 2011. november 14-i közgyűléséről:

A már négy éves hagyománynak megfelelően idén is rendhagyó óra előzte meg a diákszövetségi közgyűlést.

Ez alkalommal a Kossuth-, Magyar Örökség- és számtalan más díj és kitüntetés birtokosa, Jókai Anna írónő tartott - nagy sikerű - rendhagyó irodalomórát, aki 1970 és 1976 között a VMG tanára volt. A rendhagyó óra után lehetőség volt megvásárolni Jókai Anna életműsorozatának kétregényes kötetét, amelyet az írónő készségesen dedikált.

A közgyűlést megtisztelte a Vörösmarty család leszármazottja, Vörösmarty Magda grafikus- művész, Gállos Erzsébet, a VMG előző igazgatója és a résztvevők között volt az 1947-ben érettségizett Varga Győző grafikusművész is.

 

Kállay Zsolt diákszövetségi elnök miután köszönetet mondott a gimnázium vezetőségének, hangsúlyozottan Mátyás Andrea igazgatóhelyettes asszonynak (aki az igazgatóság részéről rendszeres és nagyon segítő kapcsolatot tart a VDSz vezetőségével), valamint a mozgósításban részes osztályösszekötőknek, beszámolt az elmúlt diákszövetségi esztendő eseményeiről, kiemelve a hagyományőrzés fontos feladatát, majd tájékoztatást adott a VDSz pénzügyi helyzetéről illetve a pénzgazdálkodás megváltozott gyakorlatáról.

A VDSz Alapszabálya értelmében Kállay Zsolt hároméves elnöki mandátuma lejárt. Így napirenden volt az elnökválasztás is. Eddigi tevékenységét méltatva a közgyűlés Kállay Zsoltot újabb három évre megszavazta elnöknek. Kállay Zsolt bemutatta az éves mandátumukban megerősített vezetőségi tagokat.

A közgyűlés véglegesítette a 2011/2012. évi VDSz-Program ismertetett tervezetét.

Egyetlen nyitott programpont maradt, nevezetesen, hogy a 2012. november 12-i diákszövetségi közgyűlés előtt ki és milyen témakörben fogja megtartani az - immár hagyományos - „rendhagyó órát”.

Erre vonatkozóan (is) köszönettel vesz minden javaslatot a VDSz vezetősége!