2018-2019-s tanévre 1+4 évfolyamos természettudományi osztályba felvett tanulók névsora

Barabás Anna Sára
Báthory Szilvia
Cao Van Mui
Freschl Katalin
Fűzi Levente
Gorzó Valér Pál
Hegyi Miklós
Hegyi Réka
Horgos Laura Patrícia
Hován Milán Fülöp
Jaseri Kitti Rebeka
Kádár Artúr
Karlik Bence Norbert
Katona Petra
Kerekes Janka
Kopornyik Veronika
Kovács Nóra
Köteles Boglárka
Kranyik Tünde
Őri Zita Viola
Pereznyák Anna Zsófia
Radics Orsolya
Sárközi Péter
Sciviero Hunor
Simongáti Lilien
Sipos Marcell Benjámin
Szabó Blanka
Szabó Róbert Sándor
Szabó Szilvia Ágnes
Szatai Emma Fanni
Szikszai Anna
Török Ádám Zsolt

A felvételi eljárás határozatai az április 23.-n kezdődő héten kerülnek postázásra.

2018-2019-s tanévre vizuális kommunikációs osztályba felvett tanulók névsora

Alpári-Lukács Alícia Lara
Bárkányi-Lenkei Dániel
Borda Zsombor
Csomor Zalán
Demeter Fanni Auróra
Földvári Blanka
Gladys Viola Panna
Iván Márton
Kocsis Csaba
Kolek Dorka
Kozák Virág
Kőhalmi Szonja
Kremeny Iringó Fanni
Ladányi Anna
Láposi Igi Álmocska
Martini Loretta Flóra
Mátay Zoltán Krisztián
Nagy Dorka Laura
Opolcsik Luca
Ráb Zsanett Grácia
Schidlik Léna
Semsei Petra
Sessler Dóra Katalin
Staindl Dominik Olaf
Szabó Bendegúz
Szabó Hanna Nóra
Szalai Boldizsár Tamás
Szecsei Anna
Szigyarto Kinga
Tőkés Bernadett
Török Ádám
Wolf Emma

A felvételi eljárás határozatai az április 23.-n kezdődő héten kerülnek postázásra.

2018-2019-s tanévre drámatagozatos osztályba felvett tanulók névsora

Ambrus Virág
Bagoly András Boldizsár
Balázs Maya
Buzási Kamilla
Csaplár Júlia Róza
Fóti Lola
Fülöp Anna
Hegyi Márton
Holocsy Zsóka Zsófia
Kardos Kíra Ágnes
Kirády Marcell Noel
Kis Olivér
Lázár Lilla
Medgyessy Lili
Mihályi Sára Emese
Nagy Júlia Boglárka
Nagy Nóra Alma
Oláh  Donát
Papp Mádava Márton
Papp Veronika
Pásztor Borbála Kinga
Pintér Zseraldin
Regős Marcell Ignác
Semjén Adriána
Somogyi Dalma Eszter
Szebeni Botond Dénes
Szeles Emese
Sziklay Milán Zoltán
Szuszky Gergő
Tóth Bence Elmó
Tóth Károly Antal
Varga Amanda Ramóna

A felvételi eljárás határozatai az április 23.-n kezdődő héten kerülnek postázásra.

2018-2019-s tanévre élsportolói osztályba felvett tanulók névsora

Babos Panna
Bazsó Levente
Borsos Viktória
Dingfelder Petra Sára
Duka Bence Zsolt
Farkas Bence
Farkas Dóra Linda
Farkas Flávió Milán
Fekete Paolo
Fekete Zsombor József
Fischer Fanni
Flachner Zoé
Francia Botond
Gács Boglárka Anna
Gyapjas Viktor
Hadobás Zétény Tibor
Harkay László Levente
Jakubovics Dalma
Kelemen Kinga
Klár Gergely
Kőfalvi Sára
Kreisz Emma
Lakatos Levente
Maricza Zsuzsanna
Molnár Virág
Nyuli Domonkos
Papp Gergely Gábor
Pénzes Zsófia Borbála
Piros Ádám
Szamosvölgyi Szíra Zoé
Tamási László
Varga Virág Napsugár

A felvételi eljárás határozatai az április 23.-n kezdődő héten kerülnek postázásra.

Szóbeli felvételi vizsgával kapcsolatos tájékoztató

A 2018. február 19. napjáig beérkező jelentkezési lapok valamint a központi írásbeli vizsga értékelő lapjainak feldolgozását követően a szóbeli vizsgára behívottak listáját 2018. február 28-án, szerdán délután itt, az iskola honlapján tesszük közzé.

A lista osztályonként készül, a tanulók oktatási azonosítója mellett a nap és az időpont lesz látható.

A lehetséges időpontok, amikor a vizsgabizottságok működnek:
március 3. szombat délelőtt, március 3. szombat délután valamint március 7. szerda délelőtt.
Kérjük, hogy február 20-ig a beosztások elkészítése előtt jelezzék, ha a felsorolt időpontok valamelyike élsportolói elfoglaltság miatt (pl. külföldi verseny) nem megfelelő.
(A szóbeli időponttal kapcsolatos kérést írásban, azEz az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. –ra kérjük, a tanuló nevével, születési dátumával/vagy oktatási azonosítójával valamint a tagozat megjelölésével együtt, a egyéb elfoglaltság megjelölésével.)

A dráma és a vizuális kommunikációs osztályban alkalmassági vizsgával egybekötött szóbeli lesz, számukra a megjelölt napokon a felvételi  teljes délutánt vagy délelőttöt vesz igénybe.

2018/19-es tanévben induló osztályaink

Budapest VIII. Kerületi
VÖRÖSMARTY MIHÁLY GIMNÁZIUM
OM azonosító:035234
(Feladatellátási hely kódja: 001)

 

 Induló osztályok  Tagozatkód   Első  nyelv  Második nyelv  Tervezett  létszám
 Élsportolói  0002  angol  német vagy olasz

 32 fő

 Dráma  0003  angol   olasz, francia, spanyol vagy  haladó német   32 fő
 Vizuális  kommunikációs  0004   angol   olasz, francia, spanyol vagy  haladó német  32 fő
 Angol nyelvi előkészítővel induló 5  évfolyamos  természettudományi 0005   angol   francia vagy német  (csak kezdő)  32 fő

 

 

 

0002-ÉLSPORTOLÓI OSZTÁLY (4 éves képzés)

A több mint három évtizedes múltra visszatekintő élsportolói osztályba a sportegyesületek igazolt versenyzőit várjuk. Az osztály a sportiskolai kerettanterv alapján működik. Az iskolai és a sport elfoglaltságot egyeztetve, diákjainkat egyéni felkészítéssel, korrepetálással segítjük a tanulásban és az emeltszintű testnevelés érettségire felkészülésben.

A jelentkezés a weblapról letölthető, az egyesület és a szakszövetség által igazolt, legkésőbb 2018. január 19-ig egyénileg benyújtandó Sportlapon (Letölthető idei új változat docx ,pdf vagy odt formátumban)és az általános iskola révén 2018. február 19-ig beküldött szokásos Jelentkezési lapon történik. A felvételi eljárásban csak mindkét lappal lehet részt venni.

A jelentkezőknek részt kell venniük a központi írásbeli felvételi vizsgán (matematika, magyar) 2018. január 20-án, melyre írásban kell jelentkezni 2017. december 8-ig. (A dolgozat más iskolában is megírható.) Ezen kívül szóbeli felvételi vizsgára kerül sor 2018. március 3-án vagy március 7-én külön beosztás szerint, amelyre azonban csak a felvehető létszám kétszeresét hívjuk be. A felvételi rangsor a sportteljesítmények (max. 35), az írásbeli felvételin elért eredmény (max. 100), az általános iskolából hozott 7-8. osztályos irodalom, nyelvtan, történelem, matematika, idegen nyelv jegyek összegének fele (max. 25) és a szóbeli felvételi (max. 40) pontszámain alapul. Nem kerül behívásra az, akinek bármely tantárgyi írásbeli eredménye jelentősen eltér a tagozatra jelentkezők átlagától.

A szóbeli felvételin mérjük a jelentkező szövegértési képességét és kiscsoportos beszélgetés során együttműködési készségét. Kíváncsiak vagyunk tanulási motivációjára, érdeklődésére illetve a sportban való tájékozottságára. A felvételin elkérjük megtekintésre a tanuló ellenőrzőjét. A vizsgára külön készülni nem kell.

Egy élsportolói osztályt indítunk 32 fővel, melyben az angol mellett a német vagy az olasz nyelv választható.

0003- DRÁMATAGOZAT (4 éves képzés)

A drámatagozatos képzésre irodalom- és színházszerető nyolcadikosok jelentkezését várjuk.

A jelentkezőknek részt kell venniük a központi írásbeli felvételi vizsgán (matematika, magyar) 2018. január 20-án, melyre írásban kell jelentkezni 2017. december 8-ig. (A dolgozat más iskolában is megírható.) A felvételi rangsort az általános iskolából hozott 7-8. osztályos magyar nyelv, irodalom, matematika, történelem, idegen nyelv jegyek összegének fele (max. 25), a magyar és matematika központi dolgozat felvételi eredménye (max. 100), továbbá a képességvizsgálat pontszámai (max. 50) és a szóbelin szerezhető pontok (max. 25) alakítják ki.

Az alkalmassági vizsgára és a szóbeli felvételire 2018. március 3-án vagy március 7-én külön beosztás szerint kerül sor, melyre csak a hozott és a szerzett pontok alapján kb 120 tanulót hívunk be. Nem kerül behívásra az, akinek bármely tantárgyi írásbeli eredménye jelentősen eltér a tagozatra jelentkezők átlagától.

Az alkalmassági vizsga 12-16 fős csoportokban, forgószínpadszerűen zajlik úgy, hogy minden felvételiző minden tanárral és minden feladattal találkozzon. A különböző helyszíneken önismereti játékok, kommunikációs és improvizációs feladatok, helyzet-, beszéd- és mozgásgyakorlatok várhatók, melyeket csoportban, párban vagy egyedül kell megoldani. A felvételin egy verset vagy prózát, illetve egy dalt kérünk. (Aki tud valamilyen hangszeren játszani, azt is magával hozhatja.) A feladatok jellegére tekintettel javasoljuk a kényelmes ruhát és cipőt, amiben szabadon lehet mozogni. Csak azokat a diákokat rangsoroljuk, akik az alkalmassági vizsgán legalább 16 pontot elérnek az 50-ből.

Egy drámatagozatos osztályt indítunk 32 fővel, melyben az angol mellett a spanyol, az olasz vagy a francia nyelv választható illetve a német nyelv haladó szinten folytatható.

0004-VIZUÁLIS KOMMUNIKÁCIÓS OSZTÁLY (4 éves képzés)

A vizuális kommunikációs képzésre a film, az újságírás és a fotózás iránt érdeklődő diákokat várunk. A képzés célja a szinte minden területen hasznosítható kommunikáció elsajátítása és a magas szintű mozgókép- és médiaismeretek oktatása elméletben és gyakorlatban.

A jelentkezőknek részt kell venniük a központi írásbeli felvételi vizsgán (matematika, magyar) 2018. január 20-án, melyre írásban kell jelentkezni 2017. december 8-ig. (A dolgozat más iskolában is megírható.) Ezen kívül szóbeli felvételi vizsgát tartunk 2018. március 3-án vagy március 7-én külön beosztás szerint, amelyre azonban csak a felvehető létszám háromszorosát hívjuk be. A felvételi rangsor az írásbeli felvételin elért eredmény (max. 100), az általános iskolából hozott 7-8. osztályos irodalom, nyelvtan, történelem, matematika, idegen nyelv jegyek összege (max. 50) és a szóbeli pontszámain (max. 50) alapul. Nem kerül behívásra az, akinek bármely tantárgyi írásbeli eredménye jelentősen eltér a tagozatra jelentkezők átlagától.

A szóbeli felvételi vizsga 10-12 fős csoportokban forgószínpadszerűen zajlik. A különböző helyszíneken filmrészlettel, fotókkal és zenével foglalkozunk. A feladatokban a gyerekek megfigyelőképességére, valamint kreatív fantáziájára vagyunk kíváncsiak. Csak azokat a diákokat rangsoroljuk, akik az alkalmassági vizsgán elérik a szerezhető pontszám 40%-t.

Egy kommunikációs osztályt indítunk 32 fővel, melyben az angol mellett a spanyol, az olasz vagy a francia nyelv választható illetve a német nyelv haladó szinten folytatható.

0005-TERMÉSZETTUDOMÁNY PROFILÚ OSZTÁLY (1 + 4 éves képzés)

A továbbtanulási lehetőségek bővítésére indítunk természettudományos osztályt, melynek célja a felsőoktatásba való bejutás segítése, a magas színvonalú nyelvi és természettudományi tudás megszerzése. Az angol nyelvi előkészítő utáni első évben a kémiát és a fizikát, második évben a földrajzot és a biológiát tanítjuk magasabb óraszámban illetve csoportbontásban. A képzés projektmunkára, környezettudatos nevelésre épül. Az osztály évente külső helyszínen megtartott témanapokon vesz részt, ezzel segítve az elméleti oktatás gyakorlati elmélyítését.

A jelentkezőknek részt kell venniük a központi írásbeli felvételi vizsgán mindkét tárgyból (matematika, magyar) 2018. január 20-án, melyre írásban kell jelentkezni 2017. december 8-ig. (A dolgozat más iskolában is megírható.) Ezen kívül szóbeli felvételi vizsgát tartunk 2018. március 3-án vagy március 7-én külön beosztás szerint, amelyre azonban csak a felvehető létszám háromszorosát hívjuk be. A felvételi rangsor az írásbeli felvételin elért eredmény (max. 100), az általános iskolából hozott 7-8. osztályos matematika, fizika, biológia, kémia, földrajz és az angol nyelvi jegyek összege (max. 60 pont), és a szóbeli (max. 40) pontszámaiból alakul ki. Nem kerül behívásra az, akinek bármely tantárgyi írásbeli eredménye jelentősen eltér a tagozatra jelentkezők átlagától.

A szóbeli felvételi vizsga egyik része az általános iskolában tanult illetve a hétköznapi életben megszerzett természettudományos ismeretekre, jártasságra épülő, a természettudományokhoz kapcsolódó rövid, gondolatébresztő szövegről vagy problémáról való beszélgetés, másik része egy játékos nyelvi feladatlap, mellyel nézzük a jelentkezők nyelvi logikai képességeit. A felvételin elkérjük megtekintésre az ellenőrzőt és a fenti tantárgyak füzeteit. A szóbeli vizsgára külön készülni nem szükséges.

Egy természettudományos osztályt indítunk 32 fővel, melyben az általános iskolában tanult angol nyelv a szintfelmérő után újrakezdő és haladó szinten, a francia vagy a német nyelv kezdő szinten indul. A nyelvi előkészítő osztályban a német nyelv csak kezdő szintről indul, így az általános iskolában németet tanult gyerekek jelentkezését nem tudjuk elfogadni.