Pszichológiai tanácsadás

Kedves Diákok! Kedves Szülők!

Amennyiben pszichológiai tanácsadásra lenne szükségük, a szülők és diákok egyaránt fordulhatnak hozzám a továbbiakban is. A szülőkonzultációk és a diákok számára egyéni tanácsadások online térben is folytathatók. A jelenlegi krízishelyzetben nagy segítséget jelenthet egy online pszichológiai tanácsadás az érzelmek feldolgozásában, megküzdésben. A következő lehetőségek vannak az iskolapszichológiai szolgáltatáson belül online pszichológiai tanácsadáson való részvételre:

 

- Online levelezés útján történő pszichológiai tanácsadás: Az online levelezés útján történő tanácsadásra e-mail útján van lehetőség. Írjon egy emailt a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címre, válaszlevelemet a feladó e-mail címére küldöm rövid időn belül. Az első emailben fontos megírni a diák adatait (osztály, osztályfőnök/tanító, gyermek születési helye és ideje, anyja születési neve, lakcíme).

- Online videochat útján történő pszichológiai tanácsadás: Az online videochat útján történő tanácsadásra több lehetséges program használatát is fel lehet használni (pl.: Skype, Whereby, Messenger videochat stb.). Kérem, írjanak emailt a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címre, hogy megbeszéljünk egy időpontot és a technikai részleteket.

- Fontos, hogy a diákokkal megkezdett egyéni tanácsadási folyamatok is folytathatóak online módon.

- Azonban, ha a diákkal még nem találkoztam, akkor szükség lesz egy szülői beleegyezés eljuttatására is az email címemre (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.). A szülői beleegyezésnek tartalmaznia kell a gyermek adatait (osztály, osztályfőnök/tanító, gyermek születési helye és ideje, anyja születési neve, lakcíme) és a szülő szöveges hozzájárulását az iskolapszichológus által vezetett egyéni tanácsadáson való részvételre, végezetül pedig dátumozást és aláírást. Emailben történő jelentkezés után, tudok sablont küldeni. Fontos, hogy a diák egyéni tanácsadáson való részvételéhez minden a gyermek felett felügyeleti joggal rendelkező szülő, gondviselő hozzájárulását adja (pl.: elvált szülők esetén).

- Az online szülőkonzultáción való részvételre nem kell szülői írásos hozzájárulás.

- A már megkezdett tanácsadási folyamatokhoz nem szükséges újbóli szülői írásos beleegyezés. De legyenek szívesek a diákok vagy a szülők ebben az esetben keressenek fel emailben, hogy egyeztessük az online tanácsadás részleteit.

Az iskola diákjainak és családjuknak támogatásának céljából indítottam az „Iskolapszichológia- Vörösmarty Mihály Gimnázium” facebook csoportot, ahova csatlakozzanak bizalommal. Ebben a csoportban fogok közzétenni a továbbiakban hasznos tanácsokat a jelenlegi helyzettel való sikeres pszichés megküzdést támogatva, illetve a minőségi idő eltöltésére a hétköznapokban.

Link: https://www.facebook.com/groups/139918907402123/

Budapest, 2020.03.16.

Tisztelettel:

Elbert Viktor

okleveles pszichológus

Vörösmarty Mihály Gimnázium iskolapszichológusa

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Általános tanácsok

Részletes tanácsok

CoalaWeb Traffic

Today213
This week6886
This month9013
Total1693949

Visitor Info

  • IP: 3.228.11.9
  • Browser: Unknown
  • Browser Version:
  • Operating System: Unknown

Who Is Online

4
Online

Sunday, 09 August 2020