Közösség és média – média napok a Vörösmartyban

Közösség és média – média napok a Vörösmartyban

A budapesti Vörösmarty Mihály Gimnázium „Média a közösség szolgálatában” című programsorozattal zárta a média tagozat és a Minőségi Média Műhely tanévét. A középiskolák között egyre népszerűbb intézmény az év során azoknak az elhivatott diákoknak szervezett workshopokat, akik a vizuális kultúra világában kívánják tehetségüket kibontakoztatni.

Az első program egy három témanapból álló sorozat volt. A Minőségi Média Műhely tagjai egy minitáborban pillanthattak bele Nógrádszakál életébe. A helyszínen több mozgóképi anyagot is forgattak a stábok, és sor került az anyagok szerkesztésére-vágására is.

A második program egy versenynap volt a valóság átalakításáról. A csoport tagjai ismét stábokká álltak össze, és a perspektíváról, formákról, a mozgókép változtatható sebességéről szereztek tapasztalatokat.

A harmadik program a Fény évéhez kapcsolódott. A kép (így a mozgókép) alapja a fény, ami számtalan izgalmas játékra ad lehetőséget. Ezen a témanapon fotótechnikai műhelymunkák és vizuális trükkök várták a diákokat.

A Minőségi Média Műhely tagjai a műhelyekben elkészített kreatív alkotásaikat, mozgóképi anyagaikat egy projektnap keretében mutatták be. 

 

Média a közösség szolgálatában

 

Játék a fénnyel:

 

Játék az idővel:

 

Játék gyerekekkel: