Pixelek Módszertani beszámoló a médiatagozat programjáról

Pixelek

Módszertani beszámoló a médiatagozat programjáról

A budapesti Vörösmarty Mihály Gimnázium médiatagozata 30 órás egyéni fejlesztő programot valósított meg öt tehetséges diák bevonásával a 2014-2015-ös tanévben. Ebben partnerünk volt a Nemzeti Tehetség Program a szükséges források biztosításával.

Hogy mire elég harminc óra? Öt személyre, öt előrelépésre, öt izgalmas kisfilmre. Ám mindenekelőtt öt gondos előkészítésre. Diákjaink a mentortanárral közösen tervezték meg saját egyéni projektjeiket. 45 perc azért kevés, egy kisfilm forgatásához hosszabb, alaposabb előkészítés, tervezés szükséges. Ebben nagy segítséget nyújtott a tagozat többi diákja, sokan véleményezték a terveket. A forgatás is részben önálló munka volt. Tehetséges médiásaink kellően érettek és tapasztaltak voltak már ahhoz, hogy ez megvalósuljon.

Fontos része volt még a folyamatnak az elkészült anyagok értékelése. Mindenki reflektált arra a folyamatra, amin végigment. Ezt követően egy-egy órában minden diák foglalkozott a kommunikációval is. Különösen azzal, hogy a diákrendezők mit és hogyan kommunikálnak a filmjeikkel, illetve egy-egy apró változtatás milyen következménnyel járhat a mozgóképek esetén. A folyamatot a projektek bemutatója zárta: az elkészült mozgóképi anyagokat egy projektnap keretében mutathatták be a tanév végén. 

A megvalósult program nem csupán az öt diák számára volt hasznos. Reményeink szerint a tapasztalatokból a médiatagozat valamennyi diákja profitálhat a következő tanévben.

 

Pixelek

 

Gravitáció:

 

Nihil:

 

A nyomás:

 

Álmatlanság:

 

Szék:

http://indavideo.hu/video/szek_6