Összhangzattan IV.

ntp 72 rgb

emmi logoÖsszhangzattan IV. címmel indította útjára 2018 őszén immár negyedik éve a Theatrum Scholae Közhasznú Alapítvány a Vörösmarty Mihály Gimnáziummal karöltve komplex művészeti tehetségműhelyét, amelyben kiemelkedően tehetséges diákokkal foglalkoztak a tanárok a 60 órás program keretében. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Nemzeti Tehetségprogramja által támogatott képzés célja, hogy a drámát már hosszabb ideje gyakorló tehetséges diákok számára hidat teremtsen a kisebb csoportmunkák és a színházi alkotófolyamat, illetve a zenés-mozgásos-szöveges színházi kifejezőeszközök tudatos együttes használata között, valamint ebben az évben ez kiegészült a filmes nyelvhasználattal is.

A tehetségműhely munkáját a heti foglalkozásokon kívül két hétvégi képzés is kiegészítette Gödön, illetve a tavaszi időszakban az iskolában, ahol lehetőség nyílt a koncentráltabb alkotótevékenységre. Ezen túlmenően a diákok színházlátogatásokon is részt vettek, hogy nagyobb rálátásuk legyen a színészi kifejezőeszközökre és a színházi eszközrendszerre.

 

A tehetségműhely eredményeként elkészült négy diákszínjátszó előadást 2019. március 22-25. között mutatták be a csapatok az Országos Diákszínjátszó Találkozón. A Blahó Gergely rendezte Bárka, és a Mezey Gábor által koreografált Zöld macska című előadás ezüst minősítést, míg Perényi Balázs rendezte Pippin és a Pap Gábor komponálta Régi és új színek arany minősítést nyertek, így meghívást kaptak az Országos Diákszínjátszó Fesztivál pécsi megmérettetésére, amelyen a Pippin előadás a fesztivál fődíját hozta el. A május 9-12. közötti megszervezett prágai PidiFEST nemzetközi fesztiválon az előadások egy kevert változatát láthatták a nézők és a szakmai zsűri. Az idei év egyik újdonsága volt, hogy a színjátszó csoportokkal egy kisfilm is készült, amely az intézmény honlapján tekinthető meg.

60251117 2950681651616523 7439670559752847360 n 720x540   DSC06557 800x533
  Pipin bemutató napján 29 800x450  
DSC06620 800x600    DSC06577 800x533

 

 

Hirdetmény a nyári nyitva tartásról, a pótvizsgákról

Az iskola a nyári szünetben szerdánként tart ügyeletet 9-13 óráig.

Ezeken a napokon iskolalátogatásit és egyéb igazolásokat, bizonyítvány átvételt lehet intézni a titkárságon.

 Egyéb kéréseiket az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. -ra írják meg!

 

Augusztus 26-án 10-12 óra között konzultációs lehetőség van a másnapi vizsgákra.

Javító-, osztályozó- és különbözeti vizsgák időpontja: augusztus 27., kedd reggel 7,45. Minden vizsgázó a bizonyítványát hozza magával!

 

Tankönyvrendeléssel kapcsolatos információk

Tisztelt Szülők!

A 2019/2020-as tanévre szóló tankönyvrendeléssel kapcsolatos információk a KELLO honlapján érhetők el:

A felületen keresztül a megrendelt tankönyvek listája is megtekinthető.

A tankönyvek árát készpénzben, banki átutalással, illetve a szülői felügyeleti felületen keresztül bankkártyával is ki tudják fizetni.
Fizetési határidő: 2019. szeptember 15.

A befizetés módjai:
- a Magyar Postánál készpénzben, bankkártyával, valamint a Magyar Posta által elfogadott egyéb fizetési módokon,
- banki átutalás: a KELLO 64400068-30107825-11100049 számú bankszámlájára. (a közleményben szerepelnie kell a tanuló nevének, 11 jegyű oktatási azonosítójának, vagy a számlán található ST-kódjának),
- ezen a weboldalon keresztül bankkártyás fizetés (MasterCard, Maestro, Visa) egy regisztrációt követően.

II. Semmelweis Egészségverseny

Iskolánk öt tanulója, Nagy Dániel, Szarka Gergely, Szoboszlai Dorottya, Felföldi Dániel (11.b),Tóth Rebeka(11.c) V. helyezést ért el a II. Semmelweis Egészségverseny dötőjében. Gratulálunk!

OKTV eredmények

Iskolánk három tanulója, Felföldi Dániel (11.b) biológiából, Péter Ádám (11.b) földrajzból és Géczy Karolina (12.d) drámából jutott az OKTV döntőjébe. Gratulálunk és a döntőre sok sikert kívánunk!

Lőrincze Lajos könyvtárbővítési pályázat

Örömmel értesítjük az érdeklődőket, hogy a TINTA Könyvkiadó által kiírt Lőrincze Lajos könyvtárbővítési pályázatra beküldött pályázatunkat elfogadták, így iskolánk mintegy 40000 Ft értékű magyar és idegen nyelű szótárt és kézikönyvet kapott. Reméljük, diákjaink érdeklődéssel fogják forgatni ezeket a hasznos és értékes könyveket!

Utánkövetés

Tisztelt Általános Iskolák!

A KIR-ből korábban elérhető utánkövetéshez szükséges informatikai felületet ebben a tanévben az OH nem biztosította,
ezért iskolánk honlapjáról érhetők el a 2015/16-os tanév végi 9. és a 10. évfolyam tanulmányi eredményei.

A listában a diákok a tanulói azonosító szám alapján növekvő sorrendben szerepelnek.

utankovetes.xlsx letöltése

Nyári sporteredmények

Jelenlegi tanulóink közül

  • Racskó Fruzsina 12.c osztályos tanuló a nyári, minszki kajak-kenu junior világbajnokságon két aranyérmet szerzett 500 méteren a kajak 2-esek és kajak 4-esek versenyében.
  • Jenei Virág 12. c osztályos tanuló kajak-kenu  K4 500m-en Európa bajnok lett.
  •  Sós Gergő 11.c triatlon világkupát nyert

Gratulálunk minden sportolónknak az elért nagyszerű eredményekhez!

Diákjaink filmjét vetítették a Művészetek Palotájában

Február 22-én, vasárnap este rendezte a Budapesti Fesztiválzenekar a gimnazisták számára kiírt Lásd, amit hallasz filmpályázat Díjátadó Gáláját. Az eseménynek a Művészetek Palotája adott otthont. A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben a Vörösmarty Mihály Gimnázium egyik filmes stábjának alkotását, a Hasadást is levetítették, hiszen anyaguk bejutott a döntőbe.

A stáb a 12.a osztály 3 tagjából alakult: Antal Uzonka, Klicsu Dorottya és Stefán Anett. 

A film megtekinthető itt:

http://www.daazo.com/film/af9d19a6-b2f0-11e4-bafe-0e7ee2424c3d