Január 31-i (hétfő) munkarend

Tisztelt Szülők!

2022. január 31-én (hétfőn) iskolánkban a tanítás 10:00-kor kezdődik a negyedik órával.
A nap folyamán a félévzáró nevelési, valamint a szülői választmányi értekezlet miatt 30 perces rövidített tanórákat tartunk, 10 perc szünettel, ennek megfelelően a tanítás vége módosul, a 8. óra 13:10-kor fejeződik be, a délutáni foglalkozások elmaradnak.

A 10:00 előtt érkező tanulóknak szükség esetén felügyeletet biztosítunk.

Megértésüket előre is köszönjük!

Vezetőség

Budapest VIII. Kerületi Vörösmarty Mihály Gimnázium

Újabb információ a sítáborról

Tisztelt Jelentkezők és Érdeklődők!

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy magasabb szintű döntés értelmében a sítábort a tervezett külföldi helyszínen nem tarthatjuk meg.
Jelenleg az alternatív - belföldi - lehetőségek keresése van folyamatban.

Bővebb információval a szervezők tudnak szolgálni.

Nyílt levél a KNyP jelentkezőihez

Kedves 9. és 11. osztályos Tanulók!

Elkészült a Külföldi Nyelvtanulási Program angol nyelvi utazásának csoportbeosztása az Önök szülei által beküldött adatok alapján.

Mivel a beosztásnál nagyon sok tényezőt kellett figyelembe vennünk, a csoportok létszáma és a csoportokon belül az egy osztályba járók létszáma is adott, ezen nem áll módunkban változtatni. Abban az esetben azonban, ha az osztálytársak egymás között meg tudnak beszélni cserét, akkor osztályon belül erre lehetőséget biztosítunk. Mindkét fél szüleitől egy-egy kérvényt várunk erről a cseréről. A kérvény leadásának határideje december 13. (hétfő).

A francia és német nyelvterületre irányuló utak a jelentkezők száma miatt nagy valószínűséggel más iskolákkal való együttműködéssel fognak megvalósulni. Ebben az ügyben a későbbiekben vesszük fel Önökkel a kapcsolatot.

Amennyiben a programmal kapcsolatban tájékozódnának, keressék fel ezt a weboldalt.

Megértésüket előre is köszönöm.

Üdvözlettel:

Sasvári Gábor
intézményvezető helyettes
Budapest VIII. Kerületi Vörösmarty Mihály Gimnázium

Külföldi Nyelvtanulási Program - új információk

Kedves Szülők!

Iskolánk fenntartójától azt a szóbeli közlést kaptuk, hogy elkezdhetjük megszervezni a Külföldi Nyelvtanulási Program keretében a csoportos utazásokat. A programról bővebben itt olvashatnak.

Összegeztük az Önök által beküldött válaszokat, amit az igényfelmérő űrlapra adtak. Kérjük, ellenőrizzék az adatokat a mellékelt űrlap értelemszerű kitöltésével 2021. december 10. (péntek) 12:00-ig. Felhívjuk figyelmüket, hogy amennyiben angol nyelvből kívánnak részt venni a programban, a kérdőív végén tett nyilatkozatuk hivatalos jelentkezésnek minősül.

Az űrlap hivatkozás: https://forms.gle/ThtLvn7JwmmL3nvv6

Angol nyelvből elkészült a Külföldi Nyelvtanulási Program csoportbeosztása az Önök által beküldött adatok alapján. Mivel a beosztásnál nagyon sok tényezőt kellett figyelembe vennünk a csoportok létszáma és a csoportokon belül az egy osztályba járók létszáma is adott, ezen nem áll módunkban változtatni. Abban az esetben azonban, ha az osztálytársak egymás között meg tudnak beszélni cserét, akkor osztályon belül erre lehetőséget biztosítunk. Mindkét fél szüleitől egy-egy kérvényt várunk erről a cseréről. A kérvény leadásának határideje december 13. (hétfő). A beosztást tartalmazó táblázat hivatkozását az űrlapban találják, aminek elmentésével bármikor elérhetik azt.

A francia és német nyelvterületre irányuló utak a jelentkezők száma miatt nagy valószínűséggel más iskolákkal való együttműködéssel fognak megvalósulni. Ebben az ügyben a későbbiekben vesszük fel Önökkel a kapcsolatot.

A jelentkezésük megerősítésére egy Előzetes Kötelezettségvállalási Nyilatkozatot szíveskedjenek majd kitölteni, amivel kapcsolatban az űrlapot és a teendőket 2021. december 10-ig (péntek) elküldjük Önöknek, és az iskola honlapján is közzétesszük.

Megértésüket előre is köszönjük!
a Gimnázium Vezetősége

Diákcsere lehetőség a 2022-2023-as tanévre

Szeretnénk felhívni a diákok és szülők figyelmét a YFU Hungary nemzetközi diákcsere programjának jelentkezési határidejére és az idei utolsó online tájékoztatónkra.
Legyél te is cserediák a 2022/2023-as tanévben!
Ha középiskolás vagy és szívesen töltenéd külföldön a következő tanévet, diákcsere programunk neked szól!
Ismerj meg új kultúrákat, szerezz barátokat a világ minden tájáról, fejleszd nyelvtudásodat vagy tanulj meg egy teljesen új nyelvet anyanyelvi környezetben!
Jelentkezési határidő: 2021. december 15.

Szeretnél többet megtudni programjainkról? Kíváncsi vagy korábbi diákok beszámolóira? Feltennéd kérdéseidet?
Regisztrálj utolsó online információs estünkre december 9-én csütörtökön 18 órától!
Részletek és regisztráció: https://yfu.hu/rendezvenyek

Nézd meg, milyen egy felkészítő tábor a YFU-nál: 


Választható országok: https://yfu.hu/orszagok
További információ: https://yfu.hu/

Köszönettel,

Elekes Mária | Program koordinátor

H-1055 Budapest, Balaton utca 23.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | +36 30 20 10 125

Külföldi Nyelvtanulási Program

Tisztelt 9. és 11. évfolyamos Szülők!

Mint arról korábban honlapunkon értesítettük Önöket, jelenleg nem áll módunkban hivatalosan elkezdeni szervezni a Tempus Közalapítvány által meghirdetett Külföldi Nyelvtanulási Programmal kapcsolatos csoportos utazást. Ennek ellenére felvettük a kapcsolatot az egyik, a programban szereplő írországi nyelviskolával, akik angol nyelvből indítanak tanfolyamokat. Velük egyeztetve kiválasztottunk két időpontot, (2022. július 7-21 és 2022. július 21-augusztus 4), a tanfolyamok helyszínéül pedig Dublint. Mielőtt azonban helyszínt foglalnánk, természetesen csak azután, hogy erre engedélyt kapunk, mindenképpen szeretnénk felmérni, hogy hány tanuló szeretne részt venni a megadott időpontok egyikén, a megadott helyszínen szervezett nyelvoktatásban, ezért arra kérjük a kedves Szülőket, hogy töltsék ki a mellékelt űrlapot 2021. december 2. éjfélig. Az iskola nem tervez más helyszínekre illetve más időpontra utazást szervezni, a szülőknek van lehetősége arra, hogy önállóan pályázzanak a programra.
Azok a szülők, akiknek gyermeke nem angolból, hanem franciából vagy németből szeretne részt venni a programban, kérjük, szintén töltsék ki az űrlapot 2021. december 2. éjfélig a megfelelő opciók megjelölésével. Számukra nem biztos, hogy tudunk önálló programot szervezni, de készülünk együttműködni más iskolákkal, ezért fontos tudnunk, hogy kikre számíthatunk.

https://forms.gle/5tUSotsriv1oySbd9

Megértésüket előre is köszönöm.

A Budapest VIII. Kerületi Vörösmarty Mihály Gimnázium vezetőségének nevében
Sasvári Gábor
intézményvezető helyettes

Titkos záradék:

Tisztelt Szülők!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által VIII/5075/2021/KOHAT iktatószámon kiadott, Prof. Dr Kásler Miklós miniszter úr által aláírt utasítás alapján, melynek szövege itt olvasható, sajnos, nem áll módunkban megszervezni a Tempus Közalapítvány által meghirdetett külföldi nyelvtanulási program keretében a csoportos iskolai kiutazást.
A tanulóknak lehetőségük van iskolai szervezésen kívül önállóan is részt venni a pályázaton, jelenlegi helyzetben az iskola ezt a megoldást javasolja.

Megértésüket előre is köszönjük.

Társasjáték klub a Könyvtárban

Végre elindul a társasjáték klub! Lesz tea és süti is. Ahhoz, hogy tudjuk, mennyit kell készletezni, kérem, aki jönne, a könyvtárban jelezze. Köszönöm!

Az első klubdélután december 8-án (szerda) lesz, fél háromtól fél ötig (igény szerint akár ötig is).

A következő társasok kerülnek terítékre:

- Imagine - Magic maze – Fogd és fuss!
- Azul - Carcassone
- Quoridor - Qwirkle
- Cortex challenge - IQ party - Sushi go!


Ismertetők, szabálykönyvek

További információk a nyílt napokról

Tisztelt Nyolcadik Évfolyamos Diákok, Érdeklődő Szülők!

"Sajnos", nagyon hamar beteltek a nyílt napra a rendelkezésre álló helyek. A jelenlegi vírushelyzetben nem áll módunkban több diákot beengedni az épületbe.

Ugyanakkor nem szeretnénk, ha bárki úgy érezné, hogy valami fontosról lemaradt, ezért jelezzük, hogy hamarosan közzéteszünk bemutató órákat a korábbi évekből, emellett a média és dráma nyílt napról kimaradóknak online beszélgetést és a képzést bemutató szakkört is szervezünk, hogy minden érdeklődő alaposan megismerhesse iskolánkat.

(...)

A szakköröket négy turnusban szervezzük meg, egy turnus négy 90 perces találkozáson vesz részt. Két turnus találkozásainak időpontja január 29. és február 5., két turnusé pedig február 12. és 19. A média és dráma szakkörök párhuzamosan zajlanak majd az iskola épületében. A regisztráció november 8-án, a szülői tájékoztató után kezdődik személyesen a titkárságon. Ezt követően munkanapokon 8 és 16 óra között van további lehetőség a regisztrációra a szabad helyek függvényében.
A dráma és vizuális kommunikáció szakkörökről a szülői tájékoztató értekezleteken (november 8) közlünk részletes információkat.

Hangsúlyozzuk, hogy az ezeken való részvétel nem befolyásolja a felvételi folyamatot.

Köszönjük megtisztelő érdeklődésüket!

Az a bizonyos 1%....

Köszönjük támogatóinknak, hogy 2020. évi személyi jövedelemadójuk 1%-val, összesen 1 320 000 Ft-tal támogatták a Vörösmarty Alapítvány működését!

Sítábor 2021-22

Kedves Érdeklődők!

A februári sítáborra beteltek a helyek.

A várólistára - befizetés nélkül - még lehet jelentkezni.

Covid-19: Újratöltve

Tisztelt Szülők, Kedves VMG-sek!
A járványügyi helyzet és az egyéb megbetegedések miatt az iskola vezetősége úgy döntött, hogy október 4-től maszkviselésre kérjük a diákokat és a kollégákat az iskola épületében a tanórákon kívül.
Köszönjük megértésüket!

A VMG vezetősége

A Horváth Cyrill Könyvtár elérhetőségei

Cím: 1085 Budapest, Horánszky utca 11. 2. em. lépcsővel szemben
Telefon: (06 1) 486-3660/108
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Facebook: https://www.facebook.com/HorvathCyrill/

A digitális oktatás időszakában is lehetőség van kölcsönzésre előzetes egyeztetés alapján. Keressenek a fenti elérhetőségeken (e-mail, fb-oldal üzenetküldés).
Köszönöm: Haralyi Krisztina

(Aki könyvet szeretne kölcsönözni, kérjük, csatlakozzon a Könyvtár Facebook-csoportjához!)

Kedves VMG-sek (2. évad)

Már legalább annyira hiányoztok, mint Ti nekünk!

Kívánunk minden volt, jelenlegi és leendő Vörösmartysnak kitartást a koronavírus idejére!

CoalaWeb Traffic

Today1051
This week4964
This month24885
Total2150379

Visitor Info

  • IP: 54.224.133.198
  • Browser: Unknown
  • Browser Version:
  • Operating System: Unknown

Who Is Online

Online

Friday, 28 January 2022